u bent op: www.chentaiji.be > xing yi


 

Xing Yi Quan  (Hsing I Chuan) - "form & will boxing"

 

Xingyiquan is één van de drie interne Chinese krijgskunsten en is gebaseerd op de vijf elementen, metaal, water, hout, vuur en  aarde aangevuld met twaalf dieren vormen.

Xingyiquan vormt een brug tussen de interne en externe stijlen, maar maakt gebruik van de interne principes gelijkaardig aan taiji om "internal power" te genereren.

Het vrijkomen van deze enorme explosieve energie (fa jing) is het gevolg van Chan Si Jing en wordt getraind door Chan Si Gong of Reeling Silk Qi Gong. Daarom is de Reeling Silk Qi Gong van Chen Taiji zo belangrijk om Fa Jing (explosieve energie) te verkrijgen. De 19 Form Chen stijl Taiji is een ideale introductie om deze vaardigheid op te bouwen.

San Ti Posture is de basis van de training. Daarna volgen de vijf elementen training gevolgd door de linking set en de conquer set. Als deze vaardigheden voldoende zijn ontwikkeld, volgen de twaalf dieren vormen. De gevorderde sets zijn de 8 Fists Form en 12 Animals Form gevolgd met partner sets en wapen vormen.

Het beoefenen van xingyiquan stimuleert krachtig de energiecirculatie in het lichaam door het gebruik van explosieve energie (fa jing).

 

 

Foto's

 

 

 

 

Tian Jin Xing Yi (China 1996)

 

 

Xing Yi training 2007

 

 

 

 

TOP 


World Chen Taiji Association Belgium (WCTAB) nodigt u van harte uit om deze originele kunst te leren en wenst u alvast succes met uw training.

 

 

 

Chen Xiaowang WTA

 

 

Real Power Therapy

 

 

Real Power Therapy

 

disciplines

 

TaiJi

 

Xing Yi

 

Ba Gua

 

Qi Gong

 

RPT