u bent op: www.chentaiji.be> ba gua


Ba Gua Zhang (Pa Kua Chang) - 8 Trigrams palm

 

 

Baguazhang is bebaseerd op de 8 trigrammen volgens het "Boek der veranderingen", de I Tjing. De basis van Bagua bestaat uit voortdurende verandering. Bagua is circulair waartegen Xingyi lineair is. Beiden zijn daardoor complementair aan elkaar en vormen een zéér effectief zelfverdedigings systeem.

Baguazhang is één van de drie internal Chinese martial arts en is uniek omwille van zijn "circle-walking, spinning and turning"- patroon. De strategie van Baguazhang is een voortdurende verandering en is onvoorspelbaar.

Baguazhang combineert net zoals bij Taiji en Xingyi, Chan Si Gong en Fa Jing om zijn unieke interne "power" (fa ging) te genereren.

Het vrijkomen van deze enorme explosieve energie of Fa Jing is het gevolg van Chan Si Jing en wordt geoefend in Chan Si Gong of Reeling Silk Qi Gong.

Xingyi is een zéér goede voorbereiding tot Bagua. Omwille van het lineaire karakter van Xingyi, is het voor de beginner veel eenvoudiger om inzicht te krijgen in houding en bewegingen, dan om onmiddelijk met het complexe Bagua te beginnen.

Daarom is de Reeling Silk Qi Gong van Chen stijl Taiji zo belangrijk om Fa Jing of explosieve energie te verkrijgen.

De 19 Form Chen stijl Taiji gecreëerd door grootmeester Chen Xiaowang, 19de generatie Chen taiji, is een ideale introductie om deze vaardigheid op te bouwen.

 

 

 

 

Foto's

 

My first Xingyi and Bagua teacher Zhu (1985-90) , grandson of the famous grandmaster Zhu Gui Ting (Shanghai)

 

 

 

 

Daoist monk Liu Sichuan Ba Gua training Dao Camp Slovenië 2003 

 

 

 

 TOP

 


World Chen Taiji Association Belgium (WCTAB) nodigt u van harte uit om deze originele kunst te leren en wenst u alvast succes met uw training.

 

02

 

Chen Xiaowang WTA

 

 

Real Power Therapy

 

 

Real Power Therapy

 

01

 

TaiJi

 

Xing Yi

 

Ba Gua

 

Qi Gong

 

RPT